Založ si blog

Pozor, nastupuje Rómka!

Nastupovala som do autobusu. Predo mnou stála staršia žena (okolo 60). Keď podávala šoférovi peniaze za lístok, dotkla sa jeho ruky. Ten si teatrálne ruku utieral do nohavíc a svoj výstup zaklincoval slovom „fuj“. Teta to nevidela. Ale ja áno. Veď napokon, pán šofér si dal záležať, aby sme to videli všetci.

Nie že by teta mala špinavé šaty alebo zapáchala. Evidentne bola Rómka. A takých treba asi ponižovať. A keby ľudia neboli takí hlúpi a zvolili by do parlamentu toho uja „národniara“, čo je non stop ožratý, možno by sme si k nim mohli dovoliť ešte viac…

Len neviem, z ktorého sveta pochádzajú ľudia, ktorí v sebe živia tieto názory. Lebo tam, kde žijem ja, vie aj Forest Gump, že sú len dva druhy ľudí. Dobrí a zlí. A žiadny iný rozdiel medzi nami neexistuje.

Debatu o tom, ako Rómovia kradnú a ostatným znepríjemňujú život, vynechám. Tí druhí kradnú viac, len sofistikovanejšie a všetci sa tvárime, že to nevidíme. Každý, kto má aspoň kúsok zdravého rozumu, mi dá za pravdu.

A toho, kto zdieľa názory pána šoféra, o opaku nepresvedčím. Pretože sa neviem dostať na to miesto, kde sa toto presvedčenie zrodilo. A to miesto je ľudská myseľ…

Keď si znova tú scénu premietam, nečumím na toho pána s otvorenými ústami, ale vravím: „Ujo, keby Boh chcel, aby sme boli všetci rovnakí, tak by nás takých stvoril.“

 

Všetci sme si rovní. Ktorí sú tí rovnejší?

10.05.2013

S partiou sme sa išli zabaviť. Aj sme sa celkom dobre bavili, kým niekto nevrazil mne aj kamarátovi. Ako je to možné? Vyholené hlavy, potetované telá, luxusné autá.. Už ste sa s nimi stretli? Človek si ani neuvedomí, že sú medzi nami, kým na nich nenatrafí. Bezprostredne po incidente som si lámala hlavu nad tým, ako je možné, že vás zbijú, hoci ste ôsmi a ony [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3950x
Priemerná čítanosť článkov: 1975x

Autor blogu

Kategórie

Archív